Заощадили клієнту понад 100 тис. грн на місяць за рахунок просування


    Регіон: Київ.

    Результат: збільшили трафік зі 100 до 1300 відвідувачів на добу!

    Період просування: 8 місяців.

    Поява перших результатів: після 3-го місяця роботи.

    CMS: WordPress.

    Результат SEO продвижения интернет-магазина по продаже комплектующих для ноутбуков

    В першій половині 2018 роки до нас звернувся директор компанії, яка займається ремонтом мобільних телефонів, ноутбуків, планшетів та інших гаджетів, з проханням розробити структуру сайту і надати рекомендації для розробників щодо seo просування. На той момент сайту ще не було у клієнта, він був тільки на початковій стадії розробки і саме тоді клієнт почав шукати підрядників з просування, оскільки усвідомлював, що створення сайту – це всього лише початок довгого шляху по залученню нових замовників з Інтернету. Тому він вирішив на початковій стадії робити все правильно для подальшого ефективного розвитку, а не переробляти все по 10 разів.

    Варто також відзначити той факт, що в даній тематиці дуже велика конкуренція і тому вартість кліка (переходу) в контекстній рекламі становить в середньому 45 грн за перехід:

    вартість контекстної реклами

    вартість контекстної реклами по ремон iphone

    вартість контекстної реклами по ремонту макбука

    Наша команда розбила завдання на більш дрібні підзадачі і приступила до їх виконання. Результатом виконання даних завдань було інтенсивне зростання кількості ключових фраз у видачі Google:

    зростання ключових фраз


    Збільшення безкоштовного трафіку з пошуку Google:

    збільшення безкоштовного трафіку

    збільшення безкоштовного пошукового трафіку

    Тим самим, за півроку, ми зуміли вивести сайт Клієнта на відвідуваність в 200 чоловік на добу з органічного пошуку. Тим самим в результаті комплексного просування клієнт економить понад 100 000 грн щомісяця на контекстній рекламі.


    1. Збір розширеної семантики і її кластеризація

    Ми провели аналіз конкурентності ніші і зібрали широку семантику пошукових запитів, які б могли приводити нашому Клієнту потенційних замовників його послуг з Інтернету. Семантичне ядро ​​було дуже великим, що в свою чергу дало нам можливість зробити багато цільових кластерів, на основі яких в подальшому розроблялася внутрішня структура сайту по ремонту ноутбуків.

    Потім, кластеризоване ядро ​​було передано Клієнту для подальшої чистки від тих кластерів, на які не поширювалися послуги компанії, іншими словами – клієнт просто почистив семантичне ядро ​​від послуг, які його компанія не надає і не надаватиме.


    2. Розробка внутрішньої структури сайту

    На основі підготовленого семантичного ядра ми приступили до розробки рекомендацій щодо внутрішньої структури сайту, які далі були передані розробникам сайту для її впровадження.

    Оскільки структура базувалася на кластерах семантики, то виходить що кожен кластер – це окремий пункт меню, який відповідає за певний перелік пошукових запитів. Тобто:

    <Основна категорія>

        <Підкатегорія>

          <Послуга>

    У підсумку, ми отримали N-ну кількість максимально цільових категорій і карток послуг.

    Це в свою чергу дозволяло нам «приземляти» користувачів на посадкові сторінки, заточені під максимально релевантні запити, а також отримати миттєві результати по низькочастотному трафіку, так як там конкуренція значно менша, ніж на тих запитах, під які оптимізували основні категорії сайту по ремонту ноутбуків, телефонів, планшетів.

    Таку ретельну розбивку семантичного ядра ми зробили для всіх основних напрямків компанії Клієнта.


    3. Оптимізація категорій і підкатегорій сайту

    Наступним етапом, після створення структури, була ретельна оптимізація кожної з посадкових сторінок (категорій) для ефективного просування сайту по ремонту техніки. На основі зібраної семантики були розроблені технічні завдання для копірайтера на написання якісних, оптимізованих seo текстів для сторінок.

    Так як сторінок було багато, то створення ТЗ на копірайтинг і саме написання контенту було розбите на кілька етапів, які виконувалися щомісячно.


    4. Нарощування зовнішньої маси посилань (лінкбілдінг)

    Конкуренція в цій ніші дуже велика, просувати цільові сторінки однією тільки внутрішньою оптимізацією і поведінковими чинниками мало, необхідно також нарощувати зовнішній контрольний профіль.

    Так, як і для інших наших Клієнтів, зовнішні посилання ми купуємо виключно ВІЧНІ.

    Перед початком робіт по нарощуванню посилань на сторінки сайту, ми спершу аналізуємо конкурентів в пошуковій видачі, які займають топові місця по потрібним для нас ключовим запитам. На основі аналізу ми можемо сформувати анкор-лист, а також спрогнозувати скільки приблизно посилань нам потрібно купити для сторінок,які просуваються.

    Перед покупкою посилань на веб-ресурсах ми спочатку аналізуємо їх на якість, траст, видимість, а також інші показники, які важливі для того, щоб посилання було найбільш ефективним.

    Крім цього, ми також намагаємося купувати огляди і рекламні банери на популярних новинних порталах, які в перспективі можуть привести до Клієнта потенційних клієнтів.


    5. Оптимізація комерційних факторів на сайті

    Для того, щоб сайт краще ранжувався в пошукових системах, а також для підвищення звернень з сайту ми встановили на сайт клієнта онлайн-чат для спілкування, а також зареєстрували багатоканальний номер 0-44, що в свою чергу дає для сайту додатковий траст з боку Google .

    Також, зареєстрували компанію клієнта і налаштували рахунок у сервісі Google Business для того, щоб інформація про компанію виводилася на Google Картах, а в пошуковій видачі був додатковий блок з описом, фотографіями, контактами та іншою інформацією, що додатково кидається в очі потенційним клієнтам і мотивує перейти на сайт.

    оптіізація комерційних факторів


    6. Налаштування реклами в FaceBook

    Оскільки у Клієнта була ще й група в соціальній мережі FaceBook, ми для більшого охоплення аудиторії запропонували налаштувати рекламну кампанію за допомогою інструмента FaceBook Pixel. Тобто, якщо відвідувач побував на сайті, то в подальшому йому прокручувалась банерна реклама в FaceBook. Ціна за перехід була в рази нижчою, ніж в контекстній рекламі.


    Висновки і результати

    За 8 місяців просування сайту Клієнта, ми привели йому 6341 потенційних клієнтів з пошукових систем. У підсумку, якщо б клієнт не займався просуванням сайту, а прокручував виключно контекстну рекламу з мінімальною вартістю в 45 грн за клік, то йому б потрібно було витратити як мінімум 285 345 грн. На момент написання кейса середньодобова відвідуваність сайту становить 75 користувачів на добу (2250 на місяць).




    А Ви хочете так?

    Заповніть заявку і наші менеджери оперативно зв'яжуться з Вами!